Hastbullar med mandelmassa
Jag använde följande recept och ingredienser: https://sv.stories.newsner.com/smak/hastbullar/
Ingen jäsning så de går fort att baka.
Eftersom jag inte använde mandelmassan till att göra julgodis så hade jag den kvar i skafferiet. Vilken tur för nu blev det fyllning till hastbullarna istället. Den som inte gör julgodis som var tänkt har julgodisingredienserna kvar.Det blev en kladdig deg, och skulle så vara, att forma bullar av och att "knô in" mandelmassa i.
Jag har köpt engångshandskar som jag använder för att slippa bli kladdig och få kladd under naglarna, en toppenidé tycker jag själv.
Bullarna blev goda och tog slut direkt när jag hade delat ut än hit och dit. Jonas och Amanda ska ha på jobbet, Marcus ska ha med till Sunne, jag hade fikat på vävkursen ikväll och så åt vi några under dagen. Inte ofta Jan får nybakat när han kommer på fika men idag fick han det.
Önskar goda fikastunder med eller utan hastbullar.
Imorgon ska jag åka till Karlstad och köpa en ny spis så hastbullarna var kanske de sista bakverken spisen fick grädda. Jag får väl se om jag duger till att köpa en spis på egen hand, men det ska väl inte vara så svårt.
Kommentarer
Skicka en kommentar